Hej och varmt välkomna till oss på kennel Rouge Rubis!

På denna sida kan ni följa våra hundar av rasen Dogue de Bordeaux och vad som händer i vår kennel. Mitt intresse för rasen väcktes i början av 1990-talet då jag liksom många andra såg filmen Turner and Hooch. Jag föll som en fura för denna magnifika, lojala, egensinniga och otroligt vackra varelse, där och då bestämde jag mig för att en sån hund skulle jag dela mitt liv med i framtiden. Åren gick och när jag och min sambo Totte hittade vårt drömhus på berget, i skogen, i Paradiset (ja området kallas faktiskt så) så kände vi att det började bli dags för oss att hitta vår drömhund. I december 2003 föddes vår första Dogue de Bordeaux på kennel Heart of Darkness och i februari 2004 flyttade vår otroligt efterlängtade Manson in i vår familj. Vi insåg ganska snart att en Dogue de Bordeaux i vårt hem räckte inte, i takt med att åren gick skaffade vi fler Dogue de Bordeauxer och ett intresse för avel och genetik väcktes. Efter att studerat rasen både i Sverige och utanför landets gränser, gått SKK´s uppfödarutbildning och sprungit på diverse föreläsningar så kände jag mig redo för en kull valpar. 2015 föddes vår första och väldigt efterlängtade kull på åtta underbara valpar. 

Mitt intresse och min passion för rasen har med åren bara växt och den har format mitt liv på flera olika vis, allt eftersom att flocken utökats har huset byggts ut, bilen blivit större, vi har rest runt i både Sverige och Europa i hundens tecken och vi har fått nya vänner från många olika delar av världen! -Den som säger att lycka inte kan köpas för pengar, har aldrig köpt en Dogue de Bordeaux!

Om ni har några frågor om våra hundar, våra framtida avelsplaner eller om rasen så är ni varmt välkomna att kontakta mig :) 

Mvh Veronica

6D8A8424PUPPY